26 Şubat 2016 Cuma

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007)






"Artık otuzlu yaşlarının ortalarındaydı ve o zaman Woodland Avenüe'de tek katlı bir evde yaşıyordu. Akşamları elinde bir puro ile sallanan sandalyesine otururdu. Karısı pembe ellerini önlüğüne silerdi. Ardından iki çocuğunun yaptıklarını anlatırdı. Bıyıkları yanaklarına batarken çocuklar sevildiklerini hissederlerdi. Babalarının geçimlerini neyle sağladığını ve neden bu kadar sık taşındıklarını bilmezlerdi. Babalarının ismini bile bilmezlerdi.

Belediye kayıtlarındaki ismi Thomas Howard'tı. Tanınmadan her yere gidebiliyordu. Ve Kansas City dükkan sahipleri ve tüccarlarıyla zaman geçiriyordu. Kendini sığır tüccarı ya da yatırımcı olarak tanıtıyordu. Zengin ve özel zevkleri olan biri gibi davranıyordu.


Göğsünde iki tane, bacağında bir tane tam olarak iyileşmemiş kurşun deliği vardı. Sol elinin orta parmağının uç tarafı yoktu. Ve bu eksikliği olabildiğince saklamaya çalışırdı. Bunun dışında kabarmış göz kapağı denilen hastalığı vardı. Bu da onun sık sık göz kırpmasına neden oluyordu. Sanki etrafındakileri kabul etmekte zorlanıyor gibiydi.

O içindeyken, mekanlar sanki daha sıcaktı. Yağmurlar daha şiddetli yağar, saatler yavaşlardı. Sesler yükselirdi.

Kendisini hiç bitmemiş iç savaştaki güneyli bir vatansever gerilla olarak görürdü. Onun yaptığı söylenen hırsızlıkları da on yedi cinayeti de reddediyordu. Missouri Kansas City'de bir yaz daha yaşadı. Ve 1881 yılının 5 Eylül günü 34 yaşına girmişti."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder