7 Mart 2012 Çarşamba

mihver





 “ Göklerle yerin yaratılışında ve gece ile gündüzün uzayıp kısalarak birbiri peşi sıra gelmesinde, denizde onların faydasına ve onlara yarayacak yüklerle akıp giden gemilerde, Allah’ın gökten indirip de onunla ölümünden sonra yeri dirilttiği ve içinde her türden canlıyı geliştirip yaydığı suda, rüzgârları ( tür, esiş yönü, esiş şekli gibi pek çok açıdan ) değiştirip durmasında, evirip çevirmesinde ve gökle yer arasında emrine hazır duran bulutlarda akledip anlayan bir topluluk için elbette çeşit çeşit deliller alametler vardır.” Bakara 164.

    “ İslam Allah’la insan arsında bir vuslattır. Allah Allah olarak, insan insan olarak.” Frithjof Schuon, İslamı Anlamak


Onlar, bir ümmetti, geldi geçti.” Bakara 141

   “ Zaten sanma ki öte dünya, bu dünyadan bıçak kesimi ayrıdır. Bu dünyadasın ve her an öte dünyadasın da. Yaptığın her fiil, şimşek hızıyla hedefine varmakta ve şimşek hızıyla mutlaktaki karşılığını bulmaktadır. Sen, fani olan sen, ebedilik içindeki konumunu, bilsen de bilmesen de almaktasın. Bu durum alıştan, bu değerleniş, değerlendirilişten ayrılamazsın. Her an ölçülmekte, tartılmaktasın.” SAMANYOLUNDA ZİYAFET, SEZAİ KARAKOÇ

“ Ey iman edenler! O’na karşı gelmekten ne ölçüde sakınmak lazım geliyorsa, o ölçüde Allah’a karşı gelmekten sakının ve ancak Müslümanlar olarak can vermeye bakın. AL-İ İMRAN 102.
  
    Müminler kardeştir sakalı bu…
    Rabbimiz nurumuzu tamamla diyenlerle saf
    Bazı günler gidip Orta Doğu oluyor
    Bazı günler seni getiriyor aklıma…”  Hakan Şarkdemir, Libretto

    “ EY RABBİMİZ, UNUTTUK YAHUD YANILDIYSAK BİZİ TUTUP SORGUYA ÇEKME. EY RABBİMİZ, BİZDEN EVVELKİLERE YÜKLEDİĞİN GİBİ ÜSTÜMÜZE AĞIR BİR YÜK YÜKLEME. EY RABBİMİZ, TAKAT GETİREMEYECEĞİMİZİ BİZE TAŞITMA. BİZDEN SİL, BAĞIŞLA, BİZİ YARLIĞA, BİZİ ESİRGE. SEN MEVLAMIZSIN BİZİM. ARTIK KÂFİRLER GÜRUHUNA KARŞI DA BİZE YARDIM ET.” BAKARA 286.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder